Felhasználás

RiMET olajadalékok alkalmazása


Bármilyen típusú, méretű és állapotú belsőégésű motorhoz megtalálható a megfelelő RiMET készítmény.

Csökkenti a súrlódást, véd, regenerálja a hengerfal, dugattyúgyűrű, hüvely, csapágy, tengelycsap súrlódó felületeit. Hengerenként azonossá válik a 15-32%-kal megnövelt kompresszió és zökkenőmentes lesz a hidegindítás. A motor halkabban jár, teljesítménye és gyorsulása fokozódik, füstölése, üzemanyag fogyasztása mérséklődik. A motorolaj leégési vesztesége 40-80%-kal, a kipufogógáz káros tartalma 3-6-odára csökkenhet. A motor várható élettartalma 2-3 szorosára nőhet a gép üzemeltetési költségeinek megtakarítása mellett.

Adagolás:

Az adalékot a ccm-ben mért motor lökettérfogatához (a kenőolaj mennyiségéhez) 3-5%-os, utókezelésnél (15-30 ezer km-ként) 2-3%-os arányban adagoljuk általában. Túladagolás nem káros. Az adagolást a kívánt céltól, a motor nagyságától és állapotától függően korrigálni célszerű – ebben segíthet a készítmény csomagolásán található táblázat.

Felhasználás:

A RiMET első betöltését ajánlatos az olajcserénél elvégezni. A palack tartalmát jól rázzuk fel, majd óvatosan nyissuk ki és töltsük a motorolajba. Járassuk a gépet 15 percig. Amennyiben egy palacknál több beöntendő, minden következő 1-2 üzemóra vagy 50-100 km megtétele után érdemes beönteni. A RiMET hatása 2-20 üzemi óra vagy 100-1000 km futás alatt kezd jelentkezni és 15-30 ezer km-ig megfelelő szinten maradhat.

Hajtóműolaj adalékok:

A jármű, szerszám, számos más munkagép minden erőátviteli berendezéshez, sebváltó, osztómű, híd, reduktor stb. alkalmazható. Csökkenti a súrlódást, védi, regenerálja a fogaskerék, csapágy és a többi alkatrész dörzsölési felületeit. Mérsékli a gépegység felmelegedését, üzemi zaját. Az alkatrész élettartalma illetve a kenőolaj használati ideje 3-5 szörösére megnőhet a gép üzemeltetési költségek megtakarítása mellett.

Adagolás: általában egy 50 ml-s palack 1-2 liter hajtóműolajhoz, egy 200 ml-s – 4-6 literhez, egy 400 ml-s – 8-10 literhez elégendő. Kopottabb egységekhez dupla adag, vagy más kiszerelésű termékkel kombinálható.