RiMET-5000

By on

RiMET-5000 olajadalék teherautókhoz és mg-i gépekhez

16 430 Ft

További információk

Kiszerelés:

400 ml

Felhasználás:

Kamion motor és váltó, Mezőgazdasági- és erőgép, Használt motor, Nagy motor, Új motor

Adagolás:

A palack 16 literes motor lökettérfogatig, vagy 8 liter hajtómű olajhoz elegedendő. Nagyon kopott egységbe dupla adag. Túladagolás nem káros.

Leírás

Minden nagy-lökettérfogatú négyütemű benzin és diesel motoros jármű, mezőgazdasági, ipari géphez, főként használthoz. Alkalmazható sebváltó és más erőátviteli egységekben. Kémiailag semleges, teflont, MoS2-t, más idegen vegyületeket nem tartalmaz. Bármilyen kenőolajhoz hozzáadható, javítja a minőségét, meghosszabbítja használati idejét. Nemesített „fémbarát” hatóanyaga a súrlódó fémfelületbe hatol be, a meghibásodásait javítja, és igen hatékony bevonatot képez, amely kiváló kenés-kopásgátlást biztosit az üzemszünetkor történő kenőolaj lefolyása (ami különösen károkozó télen és forró nyáron), illetve cseréje után is. Hengerenként nő és azonossá válik a kompresszió, zökkenőmentessé a hidegindítás, a gép teljesítménye fokozódik, kenő-üzemanyag fogyasztása, levegő-szennyezőanyag kipufogása, üzemzaja csökken. A motor és több más alkatrész várható élettartama megkétszereződhet.

Felhasználás

A flakon tartalmát jól rázza fel, majd óvatosan nyissa ki és töltse a motorolajhoz. Járassa a gépet 15 percig. Általában 1 flakon 16 literes lökettérfogatig elegendő. Túladagolás nem káros. A kopottabb ill. nagyobb motorba ajánlott adag száma:

Motor lökettérfogat, cm3Megtett több mint … E km:
>30>100>200
5-80,511
8-12112
12-16122,5

Ha 1 flakonnál több beöntendő, minden következőt 50-100 km megtétele után érdemes feltölteni. A továbbiakban csak állagmegóvó adagolása kívánatos.

A bőrről szappanos vízzel eltávolítható. Lángtól elzárva tartandó!